Орби инженеринг::СЪЗДАТЕЛИ НА СГРАДИ


Груб строеж

 

Предвидено е изпълнението на монолитен конструктивен скелет – безгредова конструкция с носещи стоманобетонни шайби и колони. Конструкцията е съобразена с нормативните изисквания за проектиране в сеизмични райони.

Довършителни работи

 

1. Стени -  вътрешни зидарии 12см  и  външни зидарии 25см с керамични блокчета. Всички външни ръбове от стенната зидария са защитени с вградени метални лайсни. Вътрешните страни на стените са третирани с бял латекс върху гипсова мазилка. Всички външни страни са топлоизолирани топлоизолационна система, включваща топлоизолационни плочи, текстилна мрежа, шпакловъчна маса и завършваща структурна мазилка или облицовка в зависимост от предвидената по проект за отделните секции.

2. Тавани - бял латекс върху гипсова мазилка. Светлата височина на жилищните помещения е 2. 6 0 м, на гаражите и магазините от партерното ниво – 2.45 м, на ресторанта и лоби бара в централната секция – 3.20 м, а на подземните гаражи - 2. 3 0 м.

3. Подове – гранит/гранитогрес за общите части, циментова замазка за дневни, спални, коридори и санитарни помещения, гранитогрес за тераси. В спалните помещения ще има мокет, а в дневните ламиниран паркет.

4. Врати  

o Вътрешни апартаментни врати, с каса масивно дърво, покритие от естествен фурнир, върху носеща плоскост с дебелина 4мм .

o Входнa апартаментнa врат a , с метална ъглова каса, плътна структура със специален пълнеж и усилена конструкция, с гумено уплътнение и усилени лагерни панти. Монтирана брава със секретно заключване и шпионка .

5. Прозорци – трикамерни профили, система PVC , с външен подпрозоречен перваз от алуминий по архитектурен детайл.

6. Фасади – с гореописаната топлоизолационна система и завършваща структурна мазилка, каменна или керамична облицовка, алуминиеви плоскости в различните секции, по архитектурен детайл.

7. Санитарни помещения –варова мазилка по стените и циментова замазка по пода. Подовете и стените ще са покрити с плочки и ще има монтирани санитарни уреди.

Инсталации

 

1. Асансьори – високотехнологичен, отговарящ на всички европейски стандарти.

2. Отопление и вентилация - за сградата са предвидени:    смукателна вентилация на всички сервизни помещения с индивидуални вентилатори; общообменна вентилация на подземния паркинг и складовете в сутерена; противодимна вентилация на всички стълбищни клетки. Отработеният въздух се изхвърля над покрива на сградата по шумоизолирани вертикални въздуховоди.

o Жилищна част - отопление за всеки апартамент от собствен енергиен център с водогрейни котли на природен газ за постигане на максимална ефективност и ниска себестойност на топлоенергията. Всеки апартамент е с алуминиеви радиатори на отделен кръг, с възможност за индивидуално регулиране на температурата във всяка стая и с апартаментен топломер с дистанционно отчитане, без необходимост от достъп в апартамента. Инсталацията е от полиетиленови тръби, с над 50 г. гаранция.

o Търговска и офисна част -  отопление от собствен енергиен център с водогрейни котли на природен газ за постигане на максимална ефективност и ниска себестойност на топлоенергията. Индивидуално отчитане на потреблението на студ и топлина.

3. Водопровод и канализация - Водопроводната тръбна мрежа е от полипропиленови и полиетиленови тръби, практически вечни. Канализация от РVС тръби в шумоизолирани шахти. Гарантирано водоподаване с хидрофорна уредба. Топлата вода за битови нужди се осигурява целогодишно от локалните  котли на природен газ във всеки апартамент, офис или магазин. Изолации за тръби или подобни. Цифрово отчитане на водомерите, без необходимост от достъп в апартаментите.

4. Електроинсталации – Силови и осветителни електроинсталации, изпълнени по одобрен проект, отговарящ на БДС.

5. Телекомуникации – с възможност за избор на доставчик.

o Жилищна част - вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи;

o Търговска и офисна част – окабеляване до всяко работно място.

6. Интернет

o Жилищна част - вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи по коаксиален кабел от кабелния TV оператор;

o Търговска и офисна част – локално окабеляване по LAN мрежа до всяко работно място.

7. Кабелна телевизия – вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи, свързани към кабелен TV оператор.

8. Звънчево-домофонна система – за всеки апартамент и офис.

9. Пожароизвестяване

o Жилищна част – монтаж на локални датчици, свързана с охраната и централен СОТ;

o Подземен паркинг – монтаж на пожароизвестителна инсталация по одобрен проект за своевременно откриване, локализиране и известяване за възникнал пожар на обекта.

10. СОТ – осигурена индивидуална охранителна система, свързана с охраната на сградата и с централен СОТ.

11. Измерване – за всеки един от апартаментите осигурени индивидуални измервателни уреди, с възможност за дистанционно отчитане и една обща сметка за всички комунални разходи – електроенергия, отопление, топла и студена вода.

Общи части

 

1. Входно фоайе – входни врати PVC с автомати, таван – латекс върху гипсова мазилка, под – гранит/гранитогрес. Фамилни пощенски кутии.

2. Стълбища – покритие на стъпалата – гранит/гранитогрес, парапет по архитектурен детайл.

3. Покрив – паро-, хидро- и топлоизолация.

4. Подземен паркинг – под – шлайфан бетон със заглаждане. Гаражна врата, с допълнителна опция за дистанционно управление за всеки собственик.

Околна среда

Оформяне на тротоарите с бетонови плочи и тревни площи.

СЪЗДАТЕЛИ НА СГРАДИ

Груб строеж
Довършителни работи
Инсталации
Общи части
Околна среда